Stuttgart

Hitta billiga flygbiljetter till Stuttgart

För att ta sig till Stuttgart är det enklast att flyga direkt till Stuttgart Flygplats (STR). Från flygplatsen kan man sedan ta tåget eller en taxi direkt in till stadens centrum.

Flygtider till Stuttgart

Flygtid Stockholm – Stuttgart (ca 2 tim 10 min)

Hotell i Stuttgart

De bästa och prisvärda hotell i Stuttgart är följande:

 • Park Inn by Radisson
 • Motel One Stuttgart
 • Aloft Stuttgart

Se alla hotell i Stuttgart

Restauranger i Stuttgart

 • Weinstube Kachelofen – Traditionell tysk mat i en mysig atmosfär.
 • Olivo – För den som vill njuta av utsökta gourmeträtter.
 • Alte Kanzlei – Populär för sin traditionella tyska mat och centralt läge.

Se alla restauranger i Stuttgart

Mer om Stuttgart

Stuttgart är huvudstaden i delstaten Baden-Württemberg och är känd för sin bilindustri, kulturella evenemang och vackra parker. Med Mercedes-Benz och Porsche-museet i staden, lockar Stuttgart många bilentusiaster från hela världen.

Stadens centrum präglas av historiska byggnader, shoppinggator och stora torg, som Schlossplatz. På höjden över staden tronar den imponerande Fernsehturm, där man får en panoramavy över hela regionen.

För naturälskaren erbjuder staden grönskande parker som Rosensteinpark och Killesbergpark. Stuttgart är även känt för sitt livliga nattliv och sina vinkällare, där man kan smaka regionens berömda viner.

Platser att se i Stuttgart

Några av de bästa platserna att besöka när du reser till Stuttgart är följande:

 • Mercedes-Benz Museum – Ett måste för bilentusiaster.
 • Wilhelma – En kombination av botanisk trädgård och zoo.
 • Neues Schloss – Ett vackert slott i hjärtat av staden.
 • Kunstmuseum Stuttgart – Här kan man uppleva modern och samtida konst.
 • Porsche Museum – Ett annat museum för bilälskaren.

Mat och dryck i Stuttgart

Tysk mat präglas av kött, korv och bröd. I Stuttgart kan man njuta av lokala specialiteter som ”Maultaschen” (en slags dumpling fylld med kött och kryddor) och ”Spätzle” (hemgjorda tyska nudlar). Regionen är även känd för sina viner, särskilt Riesling.

Shopping i Stuttgart

Königstraße är stadens huvudshoppinggata, med allt från stora varuhus till små butiker. Här hittar man även Stuttgarts äldsta marknadshall, där man kan köpa färska lokala produkter.

Ta dig runt i Stuttgart

Stuttgart har ett utmärkt kollektivtrafiksystem med tunnelbanor, bussar och spårvagnar. Att hyra cykel är också ett populärt sätt att utforska staden.

Hyra bil i Stuttgart

Om du vill utforska Baden-Württemberg på egen hand kan du överväga att hyra bil. Biluthyrningsställen finns både i centrum och på flygplatsen.

Nattliv i Stuttgart

Stuttgart har ett livligt nattliv med allt från traditionella pubar till moderna nattklubbar. Theodor-Heuss-Straße är känd för sina barer och klubbar.

Visum för Stuttgart

För medborgare inom EU krävs inget visum för att besöka Tyskland. Medborgare från andra länder bör kolla med tyska ambassaden eller konsulatet i sitt land.

Hur man tar sig till Stuttgart

De flesta besökare till Stuttgart anländer med flyg eller tåg. Stuttgart är väl ansluten till Tysklands järnvägsnät och det är lätt att ta sig hit med tåg från andra städer.

Vanliga frågor om Stuttgart

Vad är valutan i Stuttgart?

Valutan i Tyskland är euro (EUR).

Vilka språk talas i Stuttgart?

Det officiella språket är tyska. Många talar också engelska, särskilt inom turistbranschen.

Hur tar jag mig till Stuttgart?

Stuttgart har en internationell flygplats, Stuttgart Airport (STR), som betjänar många europeiska och interkontinentala destinationer. Dessutom är staden väl ansluten till det tyska tågnätet och autobahn-nätverket.

Vad gäller för visum för Stuttgart?

Stuttgart ligger i Tyskland, och för medborgare inom Europeiska Unionen (EU) krävs inget visum. För icke-EU-medborgare kan visumkraven variera, så det bästa är att kolla med den tyska ambassaden eller konsulatet i ditt land.

Är Stuttgart en dyr stad att besöka?

Stuttgart, som många västeuropeiska städer, kan uppfattas som dyr jämfört med många andra platser i världen. Kostnaden för mat, logi och transport ligger i linje med resten av Västtyskland.

Vad finns det att se och göra i Stuttgart?

Stuttgart är känt för sina bilmuseer som Mercedes-Benz och Porsche. Staden har också en livlig kulturscen med operor, teatrar och konstgallerier. Don’t miss Wilhelma, en av Europas mest framstående zoologiska och botaniska trädgårdar.

Hur är kollektivtrafiken i Stuttgart?

Stuttgart har ett omfattande kollektivtrafiksystem som inkluderar tunnelbanor (U-Bahn), spårvagnar (S-Bahn) och bussar. Det är ett effektivt och pålitligt sätt att röra sig runt i staden.

Är Stuttgart säkert för turister?

Ja, Stuttgart är generellt sett en mycket säker stad för turister. Som alltid bör du dock vara medveten om din omgivning och följa grundläggande säkerhetsåtgärder, särskilt på natten och i mindre kända områden.

Var kan jag hitta mer information om att resa till Stuttgart?

Du kan besöka den officiella turistwebbplatsen för Stuttgart eller kontakta stadens turistinformation för detaljerad och aktuell information om evenemang, sevärdheter och resande tips.

Stuttgart är Tysklands teknik- och innovationshjärta där historiska byggnader möter modern arkitektur. Oavsett om du söker kulturell insikt, teknologiska under, natursköna parker eller en smak av den tyska gästfriheten, uppfyller Stuttgart alla dina förväntningar. Denna stad, med sina imponerande slott och pulserande nattliv, representerar en harmonisk balans mellan historisk charm och samtida bekvämligheter.

Bland de kullerstensbelagda gatorna hittar du traditionella tyska kaféer och toppmoderna museer, och på gatorna kan du bevittna allt från klassiska bilar till den senaste tekniken inom bilindustrin. Denna guide ger dig all information du behöver om Stuttgart, inklusive de bästa platserna att besöka, de mest idylliska parkerna, och var du hittar de mest autentiska tyska delikatesserna.

Det är dags att upptäcka allt det underbara Stuttgart har att erbjuda!

Fakta om Stuttgart

Valuta

I Stuttgart, Tyskland använder man Euro (EUR) som valuta.

Språk

Det officiella språket i Stuttgart är tyska. Även om många personer talar engelska, särskilt i affärsdistrikt och turistområden, kan det under vistelsen finnas vissa utmaningar med att kommunicera med äldre lokalbefolkning.

Priser

Den lokala ölen heter Schwaben Bräu eller Dinkelacker, och kostar runt 20 kronor på de lokala krogarna. Regionen är också känd för sina viner, särskilt Riesling. En huvudrätt kostar ca 12-15 euro, vilket motsvarar runt 120-150 svenska kronor.

Dricksvatten

Kranvatten i Stuttgart är av hög kvalitet och helt säkert att dricka.

Hälso- och sjukvård

Tyskland har en av världens bästa sjukvårdssystem. Stuttgart, som en av de största städerna, har välutrustade sjukhus och kliniker. Både privat och statlig sjukvård håller hög standard. Apotek finns lättillgängliga och personalen talar ofta engelska.

El

Spänningen i Stuttgart är 230 volt, 50 Hz. Elektriska apparater från Sverige fungerar utan adapter.

Tillgång till Internet

Det finns tillgång till internet på de flesta hotell, kaféer och restauranger i Stuttgart.

Klimat

Stuttgart har ett oceaniskt klimat med milda somrar och kalla vintrar. Den bästa tiden att besöka är från maj till september då vädret är behagligt. Under vintern kan det komma snö.

Väderprognos

Stuttgart

Tidsskillnad

Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Stuttgart, Tyskland.

Nödnummer

Det generella nödnumret i Tyskland är 112. Det gäller för både sjukvård och brand. Polisens nummer är 110.

Dricks

Det är inte vanligt med dricks i Tyskland, men det uppskattas om du ger dricks. Du kan till exempel lämna en liten dricks till din hotellstäderska eller servitris på restaurangen.

Ambassad

Den tyska ambassaden i Sverige ligger i Stockholm. Telefonnumret är 08-670 15 00. I Tyskland finns den svenska ambassaden på Rauchstraße 1 i Berlin.

Landskod

För att ringa till Tyskland använder du landskoden +49. För att ringa till Sverige från Tyskland, lägger du till +46 och sedan det svenska numret utan den inledande nollan.