Hamburg

Hitta billiga flygbiljetter till Hamburg

Hamburg är en av Tysklands största städer och har en egen internationell flygplats, Hamburg Airport (HAM). Det finns direktflyg till Hamburg från många europeiska städer, inklusive Stockholm.

Flygtider till Hamburg

Flygtid Stockholm – Hamburg (ca 1 tim 30 min)

Hotell i Hamburg

De bästa och prisvärda hotell i Hamburg är följande:

 • Hotel Atlantic Kempinski
 • The Fontenay Hamburg
 • 25hours Hotel Altes Hafenamt

Se alla hotell i Hamburg

Restauranger i Hamburg

 • Fischereihafen – Utsökta skaldjursrätter i en stämningsfull hamnmiljö.
 • Brücke 10 – Traditionell tysk mat med utsikt över floden Elbe.
 • Das Feuerschiff – Restaurang ombord på ett fartyg, erbjuder tyska specialiteter.

Se alla restauranger i Hamburg

Mer om Hamburg

Hamburg är Tysklands näst största stad och en av Europas mest betydande hamnstäder. Med sina imponerande hamnanläggningar, pittoreska kanaler och en rik historia, erbjuder staden mycket för besökaren.

Staden präglas av sitt maritima arv, vilket märks i allt från arkitekturen till matkulturen. Speicherstadt är ett av stadens mest ikoniska områden, känt för sina gamla lagerbyggnader som nu inrymmer museer, gallerier och restauranger.

Hamburg är även känt för sina grönområden och parker, särskilt Planten un Blomen, en stor park mitt i staden. För nattugglor erbjuder stadsdelen St. Pauli med sin berömda Reeperbahn ett livligt nattliv.

Platser att se i Hamburg

Några av de bästa platserna att besöka när du reser till Hamburg är följande:

 • Miniatur Wunderland – Världens största modelljärnväg, en fantastisk attraktion för både vuxna och barn.
 • Hamburg Rathaus – Stadens imponerande rådhus.
 • Elbphilharmonie – Ett spektakulärt konserthus beläget vid vattnet.
 • HafenCity – Ett modern ombyggt hamnområde med modern arkitektur och attraktioner.

Mat och dryck i Hamburg

Hamburgs matkultur är djupt rotad i dess maritima historia. Förvänta dig färsk fisk och skaldjur samt traditionella tyska rätter. Försök även de lokala specialiteterna som ”Finkenwerder Scholle” eller en äkta Hamburgare.

Shopping i Hamburg

Från exklusiva boutiquer i Neuer Wall till alternativa affärer i Schanzenviertel – shopping i Hamburg erbjuder något för alla smaker. Mönckebergstraße är en av stadens största shoppinggator.

Ta dig runt i Hamburg

Hamburg har ett effektivt nätverk av kollektivtrafik, inklusive bussar, tåg och färjor. U-Bahn (tunnelbana) och S-Bahn (pendeltåg) är de mest populära transportmedlen för att resa inom staden.

Hyra bil i Hamburg

Även om kollektivtrafiken är effektiv, kan det vara fördelaktigt att hyra bil om du vill utforska områdena utanför staden. Flera stora biluthyrningsföretag finns representerade vid flygplatsen och i stadens centrum.

Nattliv i Hamburg

Reeperbahn i St. Pauli är hjärtat av Hamburgs nattliv. Här hittar du allt från klubbar, barer till teatrar. Mojo Club och Uebel & Gefährlich är populära klubbval.

Visum för Hamburg

Som medborgare i Europeiska Unionen behöver du inte något visum för att resa till Tyskland. Kontrollera regler för medborgare utanför EU.

Hur man tar sig till Hamburg

 • Med flyg: Flyg direkt till Hamburg Airport (HAM) från många europeiska städer.
 • Med tåg: Hamburg är väl ansluten till Tysklands och Europas tågnätverk.
 • Med bil: Hamburg nås lätt via autobahn från andra tyska städer.
 • Med båt: Flera färjor anlöper Hamburgs hamn, särskilt från Skandinavien.

Vanliga frågor om Hamburg

Vad är valutan i Hamburg?

Valutan i Hamburg är euro (EUR).

Vilka språk talas i Hamburg?

Det officiella språket i Hamburg är tyska. Många invånare talar även engelska, särskilt inom turism- och affärsområden.

Hur är klimatet i Hamburg?

Hamburg har ett tempererat oceaniskt klimat med milda somrar och kalla vintrar. Den bästa tiden att besöka är från maj till september då vädret är behagligast.

Hur tar jag mig till Hamburg?

Hamburg har en internationell flygplats och är även välansluten genom tåg, buss och bilvägar.

Vad gäller för visum för Hamburg?

Eftersom Hamburg är en del av Tyskland och Europeiska Unionen behöver medborgare från EU-länderna inte något visum. Besökare från andra länder bör kontrollera viseringskraven med sin lokala tyska ambassad eller konsulat.

Hur är nivån på hälso- och sjukvården i Hamburg?

Hamburg har en hög standard på hälso- och sjukvård. Staden har moderna sjukhus och kliniker med välutbildad personal.

Kan jag dricka vatten från kranen?

Ja, kranvattnet i Hamburg är av hög kvalitet och säkert att dricka.

Vilka är de mest populära turistattraktionerna i Hamburg?

Några av de mest populära turistattraktionerna i Hamburg inkluderar Miniatur Wunderland, Hamburgs hamn, Elbphilharmonie, och Reeperbahn.

Vilken är den bästa tiden på året att besöka Hamburg?

Den bästa tiden att besöka Hamburg är från maj till september när vädret är mest behagligt.

Fakta om Hamburg

Valuta

I Hamburg använder man Euro (EUR) som valuta.

Språk

Det officiella språket i Hamburg är tyska. Många av invånarna talar även engelska, särskilt inom turism- och affärsområdena.

Priser

En lokal öl i Hamburg, som Jever eller Astra, kostar runt 3-4 euro på en genomsnittlig bar, och det finns även en mängd tyska viner att välja bland. En huvudrätt på en standardrestaurang kostar ca 10-15 euro.

Dricksvatten

Kranvattnet i Hamburg är av hög kvalitet och är säkert att dricka.

Hälso- och sjukvård

Hamburg har en hög standard på hälso- och sjukvård. Moderna sjukhus och kliniker med välutbildad personal finns tillgängliga.

El

Spänningen i Hamburg är 230 volt, 50 Hz. Elektriska apparater från Sverige fungerar utan adapter.

Tillgång till Internet

Det finns tillgång till internet på de flesta hotell, kaféer och restauranger i Hamburg.

Klimat

Hamburg har ett tempererat oceaniskt klimat med milda somrar och kalla vintrar. Den bästa tiden att besöka är från maj till september. Staden upplever i genomsnitt 170 soldagar per år.

Väder i Hamburg

Hamburg

Tidsskillnad

Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Hamburg, Tyskland.

Nödnummer

Nödnumret i Tyskland är 112, vilket gäller för både polis, brandkår och ambulans.

Dricks

Det är inte vanligt med dricks i Hamburg, men det uppskattas om du ger dricks. Du kan till exempel lämna en liten dricks till din hotellstäderska eller servitris på restaurangen.

Ambassad

Den tyska ambassaden i Sverige ligger i Stockholm. Telefonnumret är +46 8 670 15 00. I Tyskland finns den svenska ambassaden på Rauchstraße 1 i Berlin.

Landskod

För att ringa till Tyskland använder du landskoden +49. För att ringa till Sverige från Tyskland, lägger du till +46 och sedan det svenska numret utan den inledande nollan.

Hamburg är Tysklands pulserande hamnstad och en portal till nationens rika kultur och ständigt föränderliga charm, inramad av dess imponerande hamnkanaler och slingrande boulevarder. Vare sig du önskar utforska stadens framstående Miniatur Wunderland, känna den genuina tyska gästfriheten, vandra genom de historiska gränderna i Speicherstadt eller bara njuta av en traditionell tysk öl med utsikt över Elbe, kommer Hamburg att förtrolla dig. Med sina kulturella skatter, som de magnifika kyrkorna, och sitt pulserande nattliv, kombinerar staden nordeuropeisk elegans med en dynamisk och inbjudande atmosfär.

Mellan de gröna parkerna och de stora kanalerna finner du traditionella tyska restauranger, avantgarde butiker, ansedda teatrar och en mängd historiska platser som avspeglar stadens marina arv. I stadens hjärta möts en härlig mix av arkitektoniska stilar, från historiska hanseatiska byggnader till moderna arkitektoniska underverk, särskilt i HafenCity. Denna guide kommer att fördjupa din uppskattning för Hamburg, introducera dess främsta sevärdheter, mest ikoniska landmärken och de ställen där du kan smaka autentiska tyska rätter.

Låt dig fascineras av all den skönhet Hamburg har att erbjuda!