Düsseldorf

Hitta billiga flygbiljetter till Düsseldorf

För att ta sig till Düsseldorf kan man flyga direkt till stadens internationella flygplats, Düsseldorf Airport (DUS). Från Stockholm är det direktflyg till Düsseldorf, vilket gör resan smidig.

Flygtider till Düsseldorf

Flygtid Stockholm – Düsseldorf (ca 2 tim 15 min)

Hotell i Düsseldorf

De bästa och prisvärda hotell i Düsseldorf är följande:

  • Breidenbacher Hof
  • Capella Hotel
  • Steigenberger Parkhotel

Se alla hotell i Düsseldorf

Restauranger i Düsseldorf

  • Zum Schiffchen – En av de äldsta restaurangerna i Düsseldorf som erbjuder traditionella tyska rätter.
  • Brewery Im Füchschen – Traditionell tysk mat i en mysig atmosfär med egenproducerad öl.
  • Nagaya – Här kan du njuta av utsökt japansk mat i en elegant miljö.

Se alla restauranger i Düsseldorf

Mer om Düsseldorf

Düsseldorf, beläget vid Rhenfloden i Västtyskland, är känt för sin modescen, konst och arkitektur. Staden erbjuder en härlig blandning av moderna byggnader och historiska sevärdheter. Königsallee, ofta kallad ”Kö”, är en exklusiv shoppinggata som lockar både lokalbefolkningen och turister.

Förutom shopping är Düsseldorf också känt för sina bryggerier och den traditionella ölen Altbier. I Gamla stan (Altstadt) finns det över 300 barer och restauranger, vilket gett området smeknamnet ”världens längsta baren”. Det är en perfekt plats för att njuta av nattlivet och den lokala kulturen.

Düsseldorf är också hem för flera konstmuseer och gallerier, som Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen och Museum Kunstpalast. För arkitekturälskare erbjuder Medienhafen en fascinerande mix av moderna byggnader designade av världsberömda arkitekter som Frank Gehry.

För dem som vill utforska mer av regionen är Düsseldorf ett perfekt utgångsläge för dagsutflykter till närliggande städer som Köln, Bonn eller till romantiska Rhen-dalen.

Platser att se i Düsseldorf

Några av de bästa platserna att besöka när du reser till Düsseldorf är följande:

  • Schloss Benrath – Ett rosa barockslott omgivet av en stor park och trädgårdar.
  • Rhenpromenaden – En vacker promenad längs Rhenfloden, perfekt för en avkopplande promenad.
  • Medienhafen – Ett trendigt område med modern arkitektur, restauranger och barer.
  • Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen – Ett av Tysklands främsta konstmuseer.

Mat och dryck i Düsseldorf

Düsseldorfs kulinariska scen är en mix av traditionell tysk mat och internationella influenser. Förutom de traditionella rätterna som Sauerbraten och Altbier, finns det ett stort utbud av japanska restauranger i staden, tack vare den stora japanska gemenskapen.

Shopping i Düsseldorf

Königsallee är stadens mest kända shoppinggata med lyxbutiker, medan Schadowstraße erbjuder ett mer varierat utbud. För unika lokala produkter, besök Carlsplatz-marknaden.

Ta dig runt i Düsseldorf

Düsseldorf har ett effektivt nätverk av spårvagnar, bussar och tåg som gör det enkelt att utforska staden. För längre resor är Düsseldorf även väl anslutet genom sitt järnvägsnätverk.

Hyra bil i Düsseldorf

Även om en bil inte är nödvändig i staden, kan det vara praktiskt om du vill utforska staden. Det finns flera biluthyrningsföretag på flygplatsen och i centrum.

Nattliv i Düsseldorf

För nattugglor erbjuder Altstadt ett livligt nattliv med barer, klubbar och bryggerier. Vissa populära ställen inkluderar Uerige och Schlüssel.

Visum för Düsseldorf

Då Düsseldorf ligger i Tyskland, ett EU-land, behöver medborgare från Europeiska Unionen, Schweiz, Norge, Island och Liechtenstein inget visum för kortare vistelser. För andra medborgare rekommenderas att kolla visumkrav hos den tyska ambassaden eller konsulatet i ditt land.

Hur man tar sig till Düsseldorf

De flesta besökare anländer till Düsseldorf via flyg, buss eller tåg.

Vanliga frågor om Düsseldorf

Vilken valuta används i Düsseldorf?

Euro (€) är den officiella valutan i Tyskland.

Vilka språk talas i Düsseldorf?

Medan tyska är det officiella språket, talar många invånare i Düsseldorf engelska, särskilt inom serviceindustrin och yngre generationer.

Hur kommer jag till Düsseldorf från flygplatsen

Düsseldorf Airport är välansluten till staden genom tåg, bussar och taxi. Tågstationen u0022Düsseldorf Flughafenu0022 ligger direkt vid flygplatsen och tar dig till stadens centralstation på bara några minuter.

Behöver jag visum för att besöka Düsseldorf?

Medborgare från EU-länderna behöver inte visum för kortare vistelser. Dock bör medborgare från andra länder konsultera den tyska ambassaden eller konsulatet i sitt hemland för visuminformation.

När är den bästa tiden att besöka Düsseldorf?

Vår och sommar (mellan maj och september) är de mest populära månaderna att besöka på grund av det behagliga vädret.

Är Düsseldorf dyrt att besöka?

Düsseldorf är en av Tysklands mer välbärgade städer, men som med alla destinationer kan kostnaderna variera beroende på val av boende, matställen och aktiviteter.

Vilka är de mest kända sevärdheterna?

Några av de mest populära sevärdheterna inkluderar Königsallee, Medienhafen, Schloss Benrath och Altstadt.

Vilka maträtter är populära i Düsseldorf?

Düsseldorf är känt för sin Altbier, en lokal ölsort, samt traditionella tyska rätter som Sauerbraten.

Kan jag använda mitt kreditkort överallt?

Ja, de flesta större butiker, hotell och restauranger i Düsseldorf accepterar kreditkort. Dock kan mindre butiker och vissa barer föredra kontanter.

Är Düsseldorf säkert för turister?

Generellt sett är Düsseldorf en mycket säker stad för turister. Som alltid bör man dock vara medveten om sina omgivningar och följa generella säkerhetsrekommendationer, särskilt på natten.

Fakta om Düsseldorf

Valuta

I Düsseldorf använder man Euro (EUR) som valuta.

Språk

Det officiella språket i Düsseldorf är tyska. Även om det finns många personer som talar engelska, särskilt i affärsdistrikt och turistområden, kan det ibland vara nyttigt att kunna några grundläggande tyska fraser.

Priser

Den lokala ölen heter Altbier och kostar runt 3-5 euro i de traditionella bryggeripubarna. Düsseldorf erbjuder även ett brett utbud av tyska viner och andra drycker. En huvudrätt på en medelklassrestaurang kostar mellan 10 och 20 euro.

Dricksvatten

Kranvattnet i Düsseldorf är av hög kvalitet och säkert att dricka direkt.

Hälso- och sjukvård

Tyskland är känt för sin högkvalitativa sjukvård. I Düsseldorf finns flera toppmoderna sjukhus och kliniker. För turister rekommenderas dock en reseförsäkring.

El

Spänningen i Düsseldorf är 230 volt, 50 Hz. Elektriska apparater från Sverige behöver inte någon adapter.

Tillgång till Internet

Det finns tillgång till internet på de flesta hotell, kaféer och restauranger i Düsseldorf.

Klimat

Düsseldorf har ett tempererat havsklimat med milda vintrar och måttligt varma somrar. Den bästa tiden att besöka är från maj till september då vädret är behagligt. Under vintern kan det ibland snöa, men det är inte vanligt.

Väderprognos

Düsseldorf

Tidsskillnad

Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Düsseldorf, Tyskland.

Nödnummer

I Tyskland är nödnumret 112. Detta nummer gäller för både polis, brandkår och ambulans.

Dricks

Det är inte vanligt med dricks i Düsseldorf, men det uppskattas om du ger dricks. Du kan till exempel lämna en liten dricks till din hotellstäderska eller servitris på restaurangen.

Ambassad

Den tyska ambassaden i Sverige ligger i Stockholm. Telefonnumret är 08-670 15 00. I Tyskland finns den svenska ambassaden på Rauchstraße 1 i Berlin.

Landskod

För att ringa till Tyskland använder du landskoden +49. För att ringa till Sverige från Tyskland, lägger du till +46 och sedan det svenska numret utan den inledande nollan.

Düsseldorf är Rheinlandets juvel och ett fönster till Tysklands rika kultur och historia, omgiven av den mäktiga Rhenfloden och charmiga historiska kvarter. Vare sig du är ute efter att utforska stadens konstnärliga arv, uppleva den genuina tyska ”Gemütlichkeit”, flanera längs den exklusiva shoppinggatan Königsallee eller bara njuta av en äkta tysk Sauerbraten, kommer Düsseldorf att överträffa dina förväntningar. Med sina historiska landmärken, som det majestätiska Schloss Benrath, och sitt pulserande nattliv, är staden en perfekt blandning av gammaldags charm och modern dynamik.

Mellan de kullerstensklädda gatorna i Altstadt finner du traditionella tyska krogar, mysiga kaféer, framstående konstgallerier och en rad museer som skildrar stadens fascinerande historia. Längs Rhen kan du se allt från historiska byggnader till moderna arkitektoniska mästerverk, särskilt i Medienhafen-distriktet. Denna guide kommer att fördjupa din förståelse för Düsseldorf, presentera de bästa sevärdheterna, de mest imponerande vyerna och de ställen där du kan njuta av autentiska tyska delikatesser.

Låt dig förföras av allt det underbara som Düsseldorf har att erbjuda!