Phuket

Hitta billiga flygbiljetter till Phuket

För att ta sig till Phuket behöver man flyga till Phukets internationella flygplats (HKT). Flygplatsen ligger cirka 32 kilometer från stadens centrum. Från Bangkok finns det många direktflyg till Phuket med flygbolag som Thai Airways, Bangkok Airways och Nok Air. Du kan också flyga till Phuket med budgetflygbolag som AirAsia och Tigerair.

Flygtider

Flygtid Stockholm – Phuket (ca 12 timmar)
Restid från Phukets flygplats till stadens centrum (ungefär): 45 minuter med taxi

Hotell på Phuket

De bästa och prisvärda hotell på Phuket är följande:

 • Phuket Marriott Resort & Spa, Merlin Beach
 • Dusit Thani Laguna Phuket
 • Angsana Laguna Phuket

Se alla hotell på Phuket

Restauranger på Phuket

 • Siam Supper Club
 • Tu Kab Khao Restaurant Phuket
 • Vero Italian Trattoria and Wine Bar

Se alla restauranger på Phuket

Mer om Phuket

Phuket är Thailands största ö och ligger utanför västkusten i Andamanhavet. Ön har ett tropiskt klimat och är ett populärt resmål för sina vackra stränder, sitt klarblå vatten och sin frodiga vegetation. Phuket är också hemvist för många lyxiga resorter och spaanläggningar.

Om du letar efter en plats för att koppla av och föryngra dig, är Phuket det perfekta resmålet för dig. Ön erbjuder ett brett utbud av aktiviteter och sevärdheter, vilket gör den till en utmärkt plats att besöka för både par och familjer.

Den bästa tiden att besöka Phuket är från november till april, då vädret är svalt och torrt. Regnperioden pågår från maj till oktober, men även under denna tid finns det fortfarande gott om soliga dagar.

Om du vill köpa souvenirer eller presenter hittar du massor av butiker som säljer allt från kläder till hantverk.

Platser att se på Phuket

Några av de bästa platserna att besöka på Phuket är Patong Beach, Wat Chalong, Big Buddha, Khao Phra Thaeo National Park, Phi Phi Islands, James Bond Island och Soi Bangla.

 • Patong Beach: en av de mest kända stränderna i Phuket, med bra möjligheter att bada och surfa.
 • Wat Chalong: Detta buddhistiska tempel är ett av de viktigaste i Thailand och är ett måste för alla som besöker Phuket.
 • Big Buddha: En enorm Buddha-staty som överblickar ön och är en populär plats för turister att ta bilder på.
 • Khao Phra Thaeo nationalpark: En vacker nationalpark med vandringsleder, vattenfall och ett rikligt djurliv.
 • Phi Phi-öarna: En grupp små öar utanför Phukets kust, dessa är kända för sina fantastiska stränder och klarblåa vatten.
 • James Bond Island: Denna ö, som blev känd genom James Bond-filmen Mannen med den gyllene pistolen, är känd för sina dramatiska kalkstensklippor.
 • Soi Bangla: Det är här du hittar de flesta barer, klubbar och restauranger.
gray concrete statue near green trees during daytime

Mat och dryck på Phuket

Den thailändska maten är mycket populärt på Phuket och det finns många restauranger att välja mellan. Om du är ute efter något lite annorlunda finns det också gott om internationella restauranger på ön.

När det gäller nattlivet är Soi Bangla platsen att vara på. Den här gatan är full av barer och klubbar, och det finns något för allas smak.

På Phuket finns många bra restauranger som serverar både thailändska och internationella rätter. Det finns också många kaféer och barer där du kan njuta av en drink eller en lättare måltid.

Shopping på Phuket

Det finns flera bra butiker på Phuket, som säljer allt från kläder till souvenirer. Den bästa platsen för fyndjakt är helgmarknaderna, där du kan göra bra affärer på lokala produkter och hantverk.

Ta dig runt på Phuket

Det enklaste sättet att ta sig runt i Phuket är med taxi eller motorcykel. Du kan också hyra en bil, men tänk på att trafiken kan vara ganska kaotisk. Om du planerar att göra någon sightseeing är det värt att anlita en reseguide.

Hyra bil på Phuket

När du väl är på plats kan du bli sugen på att hyra en bil på Phuket. Här är några saker att tänka på:

 • Den lagliga köråldern i Thailand är 18 år.
 • Du behöver ett giltigt körkort från ditt hemland.
 • De flesta biluthyrningsföretag kräver att du är minst 21 år gammal.
 • Se till att du har ett tillräckligt försäkringsskydd innan du kör iväg.

Nattliv på Phuket

Phuket har några bra klubbar som är perfekta för en utekväll. De flesta klubbarna ligger i Soi Bangla, men det finns också några i Patong Beach.

Om du vill uppleva det bästa av Phukets nattliv ska du bege dig till någon av följande klubbar:

 • Tiger Disco: En populär klubb med två dansgolv och en pool.
 • Siam Supper Club: en elegant klubb med en lounge på taket och utsikt över Patong Beach.
 • Bang Tao Kitchen: en restaurang som förvandlas till en klubb på kvällen, med bra musik och en vänlig atmosfär.

Visum för Phuket

För vistelser på upp till 30 dagar behöver medborgare från de flesta länder inget visum för att resa in i Thailand. För längre vistelser, eller om du planerar att arbeta eller studera i Thailand måste du ansöka om visum i förväg.

Hur man tar sig till Phuket

De flesta besökare till Phuket anländer med flyg.

Med flyg: Den närmaste flygplatsen till Phuket är Phukets internationella flygplats (HKT), som ligger cirka 32 km från stadens centrum.

Det finns direktflyg till Phuket från många större städer i Asien och från vissa europeiska städer.

När du har anlänt till flygplatsen kan du ta en taxi eller en buss in till staden.

Om du kommer från Thailands fastland kan du ta en färja från någon av följande hamnar:

 • Phuket City: Det finns regelbundna färjor mellan Phuket City och Phi Phi Island samt till andra destinationer som Krabi och Ao Nang.
 • Ön Racha Yai: Det finns dagliga färjor mellan Racha Yai Island och Phuket City.

Vanliga frågor om Phuket

Vad är valutan på Phuket?

Valutan i Phuket är thailändsk baht.

Vilka språk talas på Phuket?

Det officiella språket på Phuket är thailändska. Det finns flera människor som även talar engelska, men du kan under din vistelse ha vissa utmaningar med att kommunicera med lokalbefolkningen.

Hur är klimatet på Phuket?

Phuket har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Den bästa tiden att besöka är från november till februari, då vädret är svalare och torrare. Mars till maj är den varmaste tiden på året och det kan vara mycket fuktigt. Juni till oktober är monsunsäsongen, och det kan vara ganska regnigt.

Hur tar jag mig till Phuket?

De flesta besökare till Phuket anländer med flyg.

Med flyg: Närmaste flygplats till Phuket är Phukets internationella flygplats (HKT), som ligger cirka 32 km från stadens centrum.

Det finns direktflyg till Phuket från många större städer i Asien och från vissa europeiska städer.

När du har anlänt till flygplatsen kan du ta en taxi eller buss in till staden.

Vad gäller för visum för Phuket?

För vistelser på upp till 30 dagar behöver medborgare från de flesta länder ingen visering för att resa in i Thailand. För längre vistelser, eller om du planerar att arbeta eller studera i Thailand, måste du ansöka om visum i förväg.

Hur är nivån på hälso- och sjukvården i Phuket?

Phuket har ett antal högkvalitativa sjukhus och sjukvårdsstandarden är i allmänhet mycket god. Den kan dock vara dyr, så se till att du har en reseförsäkring som täcker sjukvårdskostnader.

Kan jag dricka vatten från kranen?

De flesta föredrar att köpa vatten på flaska.

Vilka är de mest populära turistattraktionerna på Phuket?

Phuket är ett populärt resmål av många skäl, bland annat på grund av sina vackra stränder, sin goda mat och sin rika kultur. Några av de mest populära turistattraktionerna i Phuket är Patong Beach, Wat Chalong, Big Buddha, Khao Phra Thaeo National Park, Phi Phi Islands, James Bond Island och Soi Bangla.

Vilken är den bästa tiden på året att besöka Phuket?

Den bästa tiden på året att besöka Phuket är november-februari, då vädret är svalare och torrare. Mars till maj är den varmaste tiden på året och det kan vara mycket fuktigt. Juni till oktober är monsunsäsongen och det kan vara ganska regnigt.

aerial photography of body of water

Phuket är en fantastisk ö i Thailand som har mycket att erbjuda sina besökare. Oavsett om du letar efter stränder, kultur, mat eller äventyr hittar du allt här. Den perfekta platsen för att koppla av och njuta av en semester. Den här guiden har gett dig all information du behöver veta om Phuket, inklusive hur du tar dig dit, vad man kan göra och var man kan äta. Så vad väntar du på? Börja planera din resa till Phuket i dag!

Fakta om Phuket

Valuta

I Phuket använder man den thailändska bahten (THB).

Språk

Det officiella språket på Phuket är thailändska. Även om det finns flera personer som även talar engelska, kan det under vistelsen finnas vissa utmaningar med att kommunicera med lokalbefolkningen.

Priser

Den lokala ölen heter Chang och kostar cirka 90 THB för en stor flaska. En kaffe på ett kafé kostar cirka 60-80 THB. Valutan innebär att ca 100 THB är ca 30 kr.

Dricksvatten

Vatten på flaska är ett bättre val för att dricka vatten.

Hälso- och sjukvård

Phuket har ett antal högkvalitativa sjukhus och sjukvårdsstandarden är i allmänhet mycket god. Den kan dock vara dyr, så se till att du har en reseförsäkring som täcker sjukvårdskostnader.

El

Spänningen på Phuket är 230 volt, 50 Hz. Du behöver ingen adapter om du vill använda elektriska apparater från Sverige.

Tillgång till Internet

Det finns tillgång till internet på de flesta hotell, kaféer och restauranger i Phuket.

Klimat

Phuket har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Den bästa tiden för ett besök är november-februari, då vädret är svalare och torrare. Mars till maj är den varmaste tiden på året och det kan vara mycket fuktigt. Juni till oktober är monsunsäsongen och det kan vara ganska regnigt.

Väderprognos

Phuket

Tidsskillnad

Tidsskillnaden mellan Sverige och Phuket är +5 timmar. Phuket ligger fem timmar före svensk tid.

Nödnummer

Om du råkar ut för en olycka i Thailand är nödnumret 1554. Polisens nummer är 191 och brandkårens nummer 19. Du bör vara försiktig när du kör på thailändska vägar eftersom folk vanligtvis inte följer trafikreglerna. Om du inte är försiktig kan du råka ut för en olycka.

Dricks

Det är inte vanligt med dricks i Thailand, men det uppskattas om du ger dricks. Du kan till exempel lämna en liten dricks till din hotellstäderska eller servitris på restaurangen.

Ambassad

Thailands ambassad i Stockholm är Thailands primära diplomatiska representation i Sverige. Ambassaden är belägen i den Curmanska villan på Floragatan 3, på Östermalm i centrala Stockholm. Telefonnumret är 08-588 042 50. I Thailand finns den svenska ambassaden på 20th Foor, Pacific Place One 140 Sukhumvit Rd, Bangkok 10110, Thailand i Bangkok. Telefonnumret är +66 2 263 7200.

Landskod

För att ringa till Thailand använder du landskoden +66. För att ringa till Sverige från Thailand, lägger du till +46 och sedan det svenska numret utan den inledande nollan.

body of water near island