Koh Samui

Hitta billiga flygbiljetter till Krabi

För att ta sig till Koh Samui flyger man direkt till Koh Samui International Airport (USM). Från Sverige kan detta innebära en mellanlandning i exempelvis Bangkok eller Phuket.

Flygtider

Flygtid Stockholm – Koh Samui (via Bangkok, ca 11 tim 30 min)

Hotell på Krabi

De bästa och prisvärda hotell på Krabi är följande:

  • Banyan Tree Samui
  • Anantara Lawana Koh Samui Resort
  • The Tongsai Bay

Se alla hotell på Krabi

Restauranger på Krabi

  • The Jungle Club – Med utsökt thaimat och en imponerande utsikt över ön.
  • Poppies – Traditionell thaimat i en charmig trädgårdsmiljö.
  • Fisherman’s House Café – Perfekt för färsk fisk och skaldjur, beläget i Fisherman’s Village.

Se alla restauranger på Krabi

Mer om Krabi

Koh Samui är en av Thailands mest populära öar, känd för sina vackra stränder, kokospalmer och avslappnade atmosfär. Chaweng och Lamai är de mest populära stränderna, medan Bophut erbjuder en mer traditionell känsla med sitt Fisherman’s Village.

Utöver stränderna erbjuder ön också ett antal kulturella sevärdheter, inklusive Big Buddha-tempel och Wat Plai Laem. Den centrala djungeln, med dess vattenfall och vandringsleder, är perfekt för de äventyrliga.

För dem som söker avkoppling finns det ett brett utbud av spa och wellness-centra över hela ön. Och när solen går ner vaknar ön till liv med ett pulserande nattliv, särskilt längs Chaweng Beach.

Platser att se på Krabi

Några av de bästa platserna att besöka när du reser till Kom Samui är följande:

  • Hin Ta och Hin Yai Rocks – Naturliga klippformationer som är kända för deras ovanliga utseende.
  • Mummified Monk – Ett tempel som hyser mumifierade kvarlevor av en munk i en upprätt position.
  • Secret Buddha Garden – En vacker trädgård fylld med statyer mitt i djungeln.
  • Angthong National Marine Park – En arkipelag av 42 öar med fantastisk snorkling och dykmöjligheter.

Mat och dryck på Krabi

Thaimat är känt för sina rika smaker och kryddor. Lokala specialiteter inkluderar Tom Yum Goong (räksoppa), Pad Thai, Green Curry och Mango Sticky Rice. Förutom thaimat erbjuder Koh Samui också en mängd internationella restauranger.

Shopping på Krabi

Central Festival och Fisherman’s Village Walking Street är de mest populära shoppingområdena, med allt från traditionella hantverk till moderna kläder.

Ta dig runt på Krabi

Scooter är det mest populära transportmedlet, men det finns också Songthaews (delade taxi) som kör runt ön. Biluthyrning är också ett alternativ för dem som vill utforska ön i sin egen takt.

Hyra bil på Krabi

Om du vill utforska vidare kan du överväga att hyra en bil eller motorcykel. Många hotell och resebyråer erbjuder hyrservice.

Nattliv på Krabi

Chaweng är hjärtat av Koh Samuis nattliv med barer, klubbar och strandfester. Ark Bar Beach Resort är särskilt känt för sina strandfester. För en lugnare kväll, prova Fisherman’s Village.

Visum för Krabi

Svenska medborgare får 30 dagars visumfrihet när de anländer till Thailand med flyg. För längre vistelser kan det krävas ett turistvisum.

Hur man tar sig till Krabi

Majoriteten av de internationella flygbolagen har direktflyg till Koh Samui från stora städer runt om i världen. En annan möjlighet är att mellanlanda i Phuket eller Bangkok.

Vanliga frågor om Krabi

Vad är valutan på Koh Samui?

Valutan på Koh Samui är thailändska baht (THB).

Vilka språk talas på Koh Samui?

Det officiella språket på Kom Samui är thai. Många inom turistsektorn talar även engelska och i vissa turistområden kan man även stöta på personal som talar andra populära språk.

När är bästa tiden att besöka Koh Samui?

Den bästa tiden att besöka Koh Samui är under den torra säsongen mellan november och april. Under dessa månader har Koh Samui det bästa vädret med mindre regn och behagliga temperaturer.

Behöver jag visum för att resa till Koh Samui?

Koh Samui ligger i Thailand. För många nationaliteter, inklusive EU-medborgare, tillåts visumfri inresa i upp till 30 dagar när man anländer via flygplats, och 15 dagar om man anländer över land. Det är dock viktigt att konsultera den thailändska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland innan resan för uppdaterad visuminformation.

Hur tar man sig runt på Koh Samui?

Det finns flera transportmedel på Koh Samui, inklusive hyrbilar, motorcyklar, songthaews (delade taxibilar) och cyklar.

Koh Samui är Thailands öparadis där lummiga palmer möter kristallklart vatten. Oavsett om du söker lugn och ro, äventyrliga utflykter, vattensporter eller insikt i thailändsk kultur, uppfyller Koh Samui alla dina drömmar. Denna ö, med sina gyllene sandstränder och pulserande nattliv, representerar en harmonisk balans mellan naturskönhet och moderna bekvämligheter. Bland palmträden hittar du traditionella thai-bungalows och femstjärniga resorts, och i vattnet kan du bevittna allt från traditionella fiskebåtar till dykexpeditioner. Denna guide ger dig all information du behöver om Koh Samui, inklusive de bästa platserna att besöka, de mest idylliska stränderna, och var du hittar de mest autentiska thailändska delikatesserna. Det är dags att upptäcka allt det underbara Koh Samui har att erbjuda!

Fakta om Krabi

Valuta

På Koh Samui använder man Thailändska Baht (THB) som valuta. På vissa ställen kan det även finnas möjlighet att betala med USD eller Euro.

Språk

Det officiella språket på Koh Samui är thailändska. Många i turistområden talar även engelska, men när man avviker från dessa områden kan kommunikationen vara mer utmanande.

Priser

Den populära lokala ölen heter Chang eller Singha och kostar runt 50-70 baht på strandbarerna. Det finns även ett urval av thailändska viner och spritsorter att välja på. En huvudrätt kostar i genomsnitt 100-250 baht, vilket motsvarar ungefär 30-80 svenska kronor.

Dricksvatten

Kranvattnet rekommenderas inte för dricka direkt. Köp istället flaskvatten för dricksvatten.

Hälso- och sjukvård

Även om det finns moderna sjukhus och kliniker, särskilt i turistområdena, kan sjukvårdens kvalitet variera. Resenärer rekommenderas att ha en reseförsäkring vid besök.

El

Spänningen på Koh Samui är 220 volt, 50 Hz. Du behöver ingen adapter om du vill använda elektriska apparater från Sverige.

Tillgång till Internet

Det finns tillgång till internet på de flesta hotell, kaféer och restauranger på Koh Samui.

Klimat

Koh Samui har ett tropiskt klimat med två huvudsäsonger: regnperiod och torrperiod. Den bästa tiden att besöka är från november till mars när det är minst regn och inte för varmt. Temperaturerna kan dock fortfarande nå 30 grader och mer.

Väderprognos

Koh Samui

Tidsskillnad

Tidsskillnaden mellan Sverige och Koh Samui är +5 timmar. Koh Samui ligger fem timmar före svensk tid.

Nödnummer

Om du råkar ut för en olycka i Thailand är nödnumret 1554. Polisens nummer är 191 och brandkårens nummer 19. Du bör vara försiktig när du kör på thailändska vägar eftersom folk vanligtvis inte följer trafikreglerna. Om du inte är försiktig kan du råka ut för en olycka.

Dricks

Det är vanligt med dricks på Krabi. Du kan till exempel lämna en liten dricks till din hotellstäderska eller servitris på restaurangen.

Ambassad

Thailands ambassad i Stockholm är Thailands primära diplomatiska representation i Sverige. Ambassaden är belägen i den Curmanska villan på Floragatan 3, på Östermalm i centrala Stockholm. Telefonnumret är 08-588 042 50. I Thailand finns den svenska ambassaden på 20th Foor, Pacific Place One 140 Sukhumvit Rd, Bangkok 10110, Thailand i Bangkok. Telefonnumret är +66 2 263 7200.

Landskod

För att ringa till Thailand använder du landskoden +66. För att ringa till Sverige från Thailand, lägger du till +46 och sedan det svenska numret utan den inledande nollan.