Liverpool

Hitta billiga flygbiljetter till Liverpool

För att anlända till Liverpool kan du flyga direkt till Liverpool John Lennon Airport (LPL), eller alternativt till Manchester Airport som ligger en timmes tågresa bort. Från Sverige finns direktflyg till båda destinationerna.

Flygtider till Liverpool

Flygtid Stockholm – Liverpool (ca 2 tim 30 min)

Hotell i Liverpool

De bästa och prisvärda hotell i Liverpool är följande:

  • Jurys Inn Liverpool
  • Titanic Hotel Liverpool
  • Malmaison Liverpool

Se alla hotell i Liverpool

Restauranger i Liverpool

  • Alma De Cuba – En exklusiv restaurang i en ombyggd kyrka med utmärkt mat och unik atmosfär.
  • Baltic Social – Känd för sina utsökta burgare och vegetariska alternativ i en avslappnad miljö.
  • The Art School Restaurant – Ett finare alternativ med säsongsmeny och lokalproducerade ingredienser.

Se alla restauranger i Liverpool

Mer om Liverpool

Liverpool, en dynamisk och kulturellt rik stad, är världsberömd för sin musikhistoria, fotbollslag och vänliga invånare. Med sina historiska byggnader, museer och ett livligt nattliv är staden ett måste för alla typer av resenärer.

Huvudattraktionerna inkluderar den berömda Albert Dock, Liverpool Cathedral, och naturligtvis, ställen kopplade till The Beatles, såsom The Cavern Club. LFC och Everton fans kan också besöka de respektive klubbarnas hemmaarenor.

Platser att se i Liverpool

Några av de bästa platserna att besöka när du reser till Liverpool är följande:

  • Albert Dock: Ett viktigt kulturarv och hem till många av stadens bästa museer och gallerier.
  • Liverpool Cathedral: En av de största katedralerna i världen med en fantastisk utsikt över staden.
  • The Beatles Story: Ett museum helt dedikerat till världens mest berömda popgrupp.
  • Anfield: Hemstadion för Liverpool FC, erbjuder turer för fans att utforska bakom kulisserna.

Mat och dryck i Liverpool

Liverpool erbjuder en bred variation av mat från hela världen, inklusive traditionella engelska rätter samt utmärkt indisk, kinesisk och italiensk mat. För en lokal delikatess, prova en Scouse, en kött- eller lammgryta som är namnet på de boende i Liverpool.

Shopping i Liverpool

Staden erbjuder utmärkt shopping med allt från stora varuhus till oberoende butiker och marknader.

Ta dig runt i Liverpool

Med ett effektivt nätverk av bussar, tåg och färjor är det enkelt att navigera i staden. Dessutom är stadskärnan kompakt nog för att utforskas till fots.

Hyra bil i Liverpool

Flera internationella och lokala biluthyrningsfirmor finns tillgängliga för de som önskar hyra bil för att utforska omgivningarna i egen takt.

Nattliv i Liverpool

Staden är känd för sitt vibrerande nattliv med många klubbar, barer och pubar att välja mellan. Varje område har sin egen unika stil, så det finns något för alla.

Visum för Liverpool

Svenska resenärer till Storbritannien behöver ha ett giltigt pass för att kunna resa in i landet. Inget visum krävs för svenska medborgare. Det nationella ID-kortet godkänns inte som giltig resehandling när svenska medborgare reser från Sverige till Storbritannien. Besökare från övriga EU-länder behöver inte visum för kortare vistelser tack vare visumfrihet. Besökare från andra länder bör kontrollera visumkraven innan de reser.

Hur man tar sig till Liverpool

Besökare kan enkelt nå Liverpool via flyg, tåg eller bil. Det finns även färjeförbindelser för de som reser från Irland eller Isle of Man.

Vanliga frågor om Liverpool

Vad är valutan i Liverpool?

Valutan i Liverpool är pund sterling (GBP).

Vilka språk talas i Liverpool?

Det officiella språket i Liverpool är engelska. Många invånare talar även andra språk på grund av stadens kulturella mångfald, men engelska är det dominerande språket.

Hur är klimatet i Liverpool?

Liverpool har ett tempererat maritimt klimat med milda somrar och svala vintrar. Det finns inte någon särskilt torr period under året, och regn är möjligt under alla månader.

Hur tar jag mig till Liverpool?

Du kan ta dig till Liverpool med flyg, tåg eller bil. Liverpool John Lennon Airport ligger nära staden, och det finns utmärkta tåg- och vägförbindelser från andra delar av Storbritannien.

Vad gäller för visum för Liverpool?

Besökare från EU-länder behöver inte visum för kortare vistelser tack vare visumfrihet. Besökare från andra länder bör kontrollera visumkraven innan de reser.

Hur är nivån på hälso- och sjukvården i Liverpool?

Liverpool har en hög standard på hälso- och sjukvården, med flera stora sjukhus och kliniker som erbjuder en mängd tjänster. Det finns även många apotek där du kan få receptbelagda och receptfria läkemedel.

Kan jag dricka vatten från kranen?

Ja, kranvattnet i Liverpool är säkert att dricka.

Vilka är de mest populära turistattraktionerna i Liverpool?

Liverpool är känt för sin musik- och fotbollshistoria, med attraktioner som The Beatles Story, Cavern Club, Anfield och Goodison Park. Andra sevärdheter inkluderar Albert Dock och Liverpool Cathedral.

Vilken är den bästa tiden på året att besöka Liverpool?

Den bästa tiden att besöka Liverpool är under de sena vårmånaderna och sommaren, från maj till september, då vädret är varmt och det finns många evenemang och festivaler i staden.

Liverpool är Englands strålande pärla vid floden Mersey, en stad där historiens vindar och nutidens dynamik möts i en sprudlande symfoni av kultur och livsstil. Denna pulserande stad, med sina imponerande katedraler, livfulla torg och blomstrande musik- och konstscener, representerar en förening av olika tidsepoker och arkitektonisk skönhet. Oavsett om du är förtjust i Englands rika historia, förälskad i storslagna arkitektoniska verk, söker gröna oaser i stadslandskapet eller längtar efter att uppleva den genuina brittiska gästfriheten, kommer Liverpool att uppfylla dina förväntningar.

I stadens centrum tronar den magnifika Liverpoolkatedralen, och längs Merseys strandlinje breder historiska byggnader och moderna landmärken ut sig, som tillsammans skapar en atmosfär av inspiration och storhet. Från det berömda Pier Head till den livfulla Bold Street, framvisar Liverpool en förtrollande mix av gammalt och nytt.

Liverpool välkomnar dig att vandra längs dess historiskt präglade gator där varje hörn och torg har en unik historia att berätta. Traditionella brittiska pubar står sida vid sida med moderna konstgallerier och nattklubbar, och erbjuder besökarna en autentisk smak av både traditionellt och samtida England. Denna guide är utformad för att ge dig all den information du behöver för att fullt ut uppskatta Liverpool, inklusive dess mest ikoniska sevärdheter, avkopplande parker och de bästa ställena för att njuta av äkta brittiska måltider.

Det är nu dags att fördjupa sig i allt det fantastiska som Liverpool har att erbjuda!

Fakta om Liverpool

Valuta

I Liverpool används pund sterling (GBP) som valuta.

Språk

Det officiella språket i Liverpool är engelska.

Priser

En lokal öl kan kosta omkring 4-6 pund på pubar och restauranger. Priset för en huvudrätt på en genomsnittlig restaurang ligger mellan 10 och 20 pund.

Dricksvatten

Kranvattnet i Liverpool är säkert att dricka.

Hälso- och sjukvård

Liverpool har goda sjukvårdsfaciliteter med flera stora sjukhus och kliniker. Staden har både offentlig och privat sjukvård av hög standard.

El

Spänningen i Liverpool är 230 volt, 50 Hz. Elektriska apparater från Sverige kan användas men adapter behövs.

Tillgång till Internet

Det finns tillgång till internet på de flesta hotell, kaféer och restauranger i Liverpool.

Klimat

Liverpool har ett tempererat maritimt klimat med milda, fuktiga vintrar och svala till varma somrar. Regnfall är jämnt fördelat över hela året.

Väderprognos

Liverpool

Tidsskillnad

Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Liverpool under vintertid. Under sommartid är Liverpool 1 timme efter Sverige.

Nödnummer

Nödnumret i Storbritannien, inklusive Liverpool, är 999 eller 112.

Dricks

Det är inte vanligt med dricks i Liverpool , men det uppskattas om du ger dricks. Du kan till exempel lämna en liten dricks till din hotellstäderska eller servitris på restaurangen.

Ambassad

Sveriges ambassad i Storbritannien ligger i London. För att kontakta ambassaden kan du ringa +44 (0)20 7917 6400.

Landskod

För att ringa till Storbritannien använder du landskoden +44. För att ringa till Sverige från Liverpool, lägg till +46 och sedan det svenska numret utan den inledande nollan.