Bröllopsresor

Planera bröllopsresa

Att gifta sig är en fantastisk upplevelse och en av de viktigaste dagarna i ditt liv.

Att planera din drömresa är något som alla som gifter sig får göra! Skapa den smekmånad som ni önskar och ge er själva möjlighet att tillbringa tid med varandra i en lugn och avkopplande miljö på en av världens vackraste platser.

Planera varje detalj eller lämna lite åt slumpen – allt ni behöver göra är att komma till flygplatsen i tid. Det finns färdiga resvägar som ni kan välja eller skräddarsy er egen smekmånad.

Här är några tips som kan hjälpa dig att komma igång.

Populära resmål för bröllopsresan

Det finns så många vackra platser i världen att det är svårt att välja bara en! Men här är några av våra favoriter:

  • Bora Bora, Franska Polynesien – Bora Bora är ett av de mest populära resmålen för smekmånad i världen och är känt för sina fantastiska övervattensbungalows och sin turkosa lagun. Det är den perfekta platsen för att koppla av och njuta av er nygifta status.
  • Maldiverna – Maldiverna är ett annat populärt val för smekmånadsresenärer, och det är lätt att förstå varför. Med sina pudervita stränder, kristallklara vatten och lyxiga resorter är det verkligen ett paradis.
  • Paris, Frankrike – För en romantisk smekmånad fylld av kultur och god mat finns det inget bättre ställe än Paris. Promenera hand i hand längs Seine, besök Louvren och njut av ett glas champagne på toppen av Eiffeltornet.
  • New York City, USA – Om du letar efter en annorlunda smekmånad är New York det perfekta valet. Det finns så mycket att se och göra, från shopping på Fifth Avenue till att utforska Central Park. Och självklart är inget besök i staden komplett utan att se en Broadwayföreställning.
  • Santorini, Grekland – För otroliga vyer och romantiska solnedgångar är Santorini svårslaget. Denna pittoreska ö är en av de mest populära smekmånadsdestinationerna i Europa.
  • Amalfikusten, Sorrento, Italien – Amalfikusten är ett annat populärt val för bröllopsresenärer. Med sina dramatiska klippor, medeltida byar och vackra stränder är det lätt att förstå varför.
  • Bahamas – Bahamas är ett utmärkt val för par som vill koppla av och njuta av stranden. Med sina vita sandstränder, turkosa vatten och frodiga vegetation är det inte konstigt att detta är ett av de mest populära smekmånadsresmålen i världen.
  • Venedig, Italien – För en annorlunda smekmånad är Venedig det perfekta valet. Ta en gondoltur längs kanalerna, utforska de slingrande gatorna och njut av stadens unika atmosfär.
  • Moorea, Franska Polynesien – Moorea är en ö i Franska Polynesien som är känd för sina fantastiska stränder, sitt klara vatten och sin frodiga vegetation. Det är den perfekta platsen för att koppla av och njuta av er nygifta status.
  • Sri Lanka – Sri Lanka är ett vackert land med en rik kultur och historia. Det finns så mycket att se och göra, från de fantastiska stränderna till de gamla templen. Det är den perfekta platsen för par som vill uppleva något annorlunda.

Nu när ni har börjat planera er smekmånad är det bara att boka flyg och njuta av den!

Vanliga frågor om att bröllopsresor

När ska man åka på bröllopsresa?

Tidpunkten för bröllopsresan är lika viktig som resmålet. Du bör ta hänsyn till årstid, väderförhållanden och helgdagar. Den bästa tiden att resa beror också på vart du ska åka. Europa är till exempel vackert på våren men kan vara ganska trångt och dyrt under sommarmånaderna. Mellansäsongerna (mellan hög- och lågsäsong) är ofta en bra kompromiss. Då kan du få kombinationen av bra väder och lägre priser än under högsäsong. Om du ska åka till Asien ska ni undvik att planera er bröllopsresa under orkansäsongen eller tyfonsäsongen.

Måste man åka på bröllopsresa direkt efter bröllopet?

Nej, ni behöver inte åka på bröllopsresa direkt. Ni kan ta lite tid på er att planera den perfekta resan och åka när det passar er bäst.

Hur länge bör en bröllopsresa pågå?

En bröllopsresa kan vara så lång eller kort som ni vill. Många par tar en vecka eller två ledigt efter bröllopet, men om du inte kan få så mycket ledigt från jobbet eller om du om du har en liten budget kan en långhelg vara allt du behöver. Kom ihåg att det inte är längden på tiden som spelar roll, utan hur du spenderar den.

Hur mycket kostar en bröllopsresa?

Återigen beror detta på resmålet och hur länge ni ska åka. Ni kan spendera så lite eller så mycket ni vill, men kom ihåg att er smekmånad är en investering i er framtida lycka. Försök att hitta en balans mellan vad ni har råd med och vad som kommer att ge er den mest fantastiska upplevelsen.

Bröllopshotell

Bröllopspaket

Bröllopsresor Jorden Runt

Mini Bröllop