Sju sätt att uppleva naturen i Sverige

Sverige är ett paradis för naturälskare, med nästan tre fjärdedelar av landet täckt av skog. Så det är ingen överraskning att svenskarna älskar att tillbringa tid utomhus, och det finns många sätt att göra det på – oavsett om du är ute efter en rustik campingupplevelse och någonstans att tälta i Sverige eller något lite lyxigare.

Här är sju idéer för att njuta av naturen i Sverige.

1. Camping i tält

Ett av de mest populära sätten att uppleva Sveriges vildmark är att slå upp ett tält och tälta under stjärnorna. Det finns anvisade campingplatser över hela landet, varav många erbjuder grundläggande bekvämligheter som toaletter och rinnande vatten. Om du känner dig äventyrlig kan du också prova vild camping – se bara till att få tillstånd av markägaren först!

2. Camping i husvagn eller husbil

Om du inte vill sova i ett tält är camping i en husvagn eller husbil ett bra alternativ. Du kan antingen ta med dig ditt eget fordon eller hyra till exempel en husbil. Många campingplatser har eluttag, så du kan njuta av alla bekvämligheter som finns hemma även när du är på tu man hand!

3. Glamping

Om traditionell camping inte är din stil finns det gott om andra alternativ. Glamping, även kallat lyxcamping, har blivit alltmer populärt de senaste åren, och det finns flera ställen i Sverige där du kan leva med lite bekvämligheter än ett vanligt tält.

4. Bo via Airbnb

Airbnb har blivit enormt populärt de senaste åren som ett alternativ till att boka traditionella hotell. Du kan hitta Airbnbs över hela Sverige, från stadslägenheter till bondgårdar på landsbygden. Det här alternativet är utmärkt om du vill laga din egen mat och ha lite avskildhet under din semester.

5. Vandrarhem

Vandrarhem är ett populärt val för budgetresenärer, och det finns gott om dem att välja mellan i hela Sverige. De är vanligtvis rena och välutrustade och har gemensamma utrymmen där du kan träffa andra resenärer. Vissa vandrarhem erbjuder till och med aktiviteter som cykelturer eller guidade vandringar!

6. Couchsurfing

Om du verkligen vill spara lite pengar på boendet är Couchsurfing ett utmärkt alternativ. På denna webbplats kan du få kontakt med personer runt om i hela Sverige som är villiga att ta emot resenärer – kom ihåg att det är vanligt att gästerna bjuder på kaffe eller mat.

7. Sov under stjärnorna

För en verkligt oförglömlig upplevelse, varför inte sova under stjärnorna? Se bara till att ta med dig en varm sovsäck och lite myggmedel!

Sverige är det perfekta resmålet för naturälskare, med gott om möjligheter att komma ut och utforska oavsett vilken budget du har eller vilken semesterform du föredrar!

Så vad väntar du på? Börja planera ditt svenska äventyr redan idag!