Japan

Hitta billiga flygbiljetter till Japan

Japan är en östat i Östasien som består av fyra huvudöar – Honshu, Hokkaido, Kyushu och Shikoku – tillsammans med många mindre öar. Beläget i Stilla havet gränsar det till Ryssland i norr och Taiwan i söder. Tokyo, världens mest folkrika storstadsområde, är landets huvudstad och ekonomiska centrum.

Japan är en konstitutionell monarki med en kejsare som ceremoniellt statsoverhuvud. Landet har ett enhuskammarparlament, kallat Dieten, som är dess högsta beslutande organ.

Ekonomiskt sett är Japan en av världens största ekonomier, känd för sina avancerade teknologier och biltillverkning med globalt kända varumärken som Toyota, Sony och Honda. Efter andra världskrigets förödelse genomgick Japan en snabb industriell omvandling och blev ett globalt ekonomiskt kraftverk inom några decennier.

Japansk kultur, som sträcker sig över tusentals år, är djupt rotad i tradition men har också omfamnat modernitet. Från traditionell teater som Noh och Kabuki till den globala kulturen av anime och manga, har Japan en unik och varierad kulturell identitet. Landet är också känt för sina traditionella ritualer, som te-ceremonin, och sina kulturella fester, som cherry blossom-festivalen.

Naturmässigt erbjuder Japan en blandning av majestätiska berg, idylliska landsbygdar och moderna städer. Mount Fuji, en aktiv vulkan och också Japans högsta berg, är en nationell ikon. Landets fyra årstider erbjuder en visuell fest, från kirschblommorna på våren till färggranna löv på hösten.

Turismen i Japan har växt exponentiellt under de senaste åren, med besökare som lockas av allt från det pulserande stadslivet i Tokyo till den historiska staden Kyoto, med sina tempel och helgedomar. Japansk mat, som sushi, ramen och tempura, har också blivit globalt populär och lockar foodies från hela världen.

Japan är en harmonisk blandning av gammalt och nytt. Med sin förmåga att bevara sina traditioner samtidigt som den leder i teknologisk innovation, fortsätter landet att fascinera och inspirera människor över hela världen.

Läs gärna även vår guide för specifika resmål i Japan: