Nordamerika

Resa till Nordamerika

Välj vad du vill uppleva på din nästa resa till USA! Från legendariska städer som det skyskrapsfyllda New York till det intensiva Las Vegas. Fantastiska naturformationer, mäktiga nationalparker – och fantastiska människor.

Att resa runt i USA är något som många människor drömmer om! I detta gigantiska land finns det så mycket att uppleva! Otroliga naturformationer runt omkring i olika nationalparker, intensiva städer med skyhöga byggnader och fantastiska människor.

USA består av 52 delstater med 330 miljoner invånare, vilket är det tredje största landet i fråga om både yta och befolkning.

Det finns något för alla! Legendariska städer eller mäktiga nationalparker – välj vad du vill uppleva på din resa till USA! USA är ett av de mest etniskt blandade och mångkulturella länderna i världen.

Topplista städer i Nordamerika

1. New York

New York City är en av världens mest populära turistdestinationer, och det är inte utan anledning! Staden är ett kraftpaket av kultur, historia och handel. Från de höga skyskraporna på Wall Street till de eklektiska kvarteren i Brooklyn finns det något för alla i New York.

Staden är också hemvist för några av de mest kända turistattraktionerna i världen, däribland Times Square, Frihetsgudinnan och Central Park. Det råder aldrig brist på saker att göra i New York City! Oavsett om du är intresserad av att utforska stadens historia eller kolla in den senaste Broadwayföreställningen kommer du garanterat att ha en fantastisk tid i New York.

2. Las Vegas

Las Vegas är ett av de mest populära turistmålen i USA, och det är lätt att förstå varför. Staden är en lekplats för vuxna med sina världsberömda kasinon och resorts.

Det finns alltid något att göra i Las Vegas, oavsett om du är intresserad av att spela, se en show eller bara utforska staden. The Strip är platsen för dig som är ute efter action, medan Downtown Las Vegas är mer avslappnad. Oavsett vad du har för intressen kommer du garanterat att hitta något att göra i Las Vegas.

3. Los Angeles

Los Angeles är en av de folkrikaste städerna i USA, och det är också ett av de mest populära turistmålen. Staden är hemvist för Hollywood, som är centrum för den amerikanska filmindustrin.

Los Angeles är en storstad med något för alla. Från Santa Monicas stränder till Hollywood Hills finns det mycket att se och göra i LA. Om du är intresserad av att kolla in stadens berömda landmärken, som Hollywood Sign eller Grauman’s Chinese Theatre, eller om du bara vill njuta av Kaliforniens sol, är Los Angeles det perfekta resmålet för dig.

4. San Francisco

San Francisco är ett av de mest populära turistmålen i USA, och det är lätt att förstå varför. Staden är hemvist för några av USA:s mest ikoniska landmärken, bland annat Golden Gate Bridge och Alcatraz Island.

San Francisco är också en utmärkt plats för att uppleva det bästa av amerikansk kultur. I staden finns en mängd etniska stadsdelar, som Chinatown och Mission District. Du kan också hitta några av USA:s bästa maträtter i San Francisco. Oavsett om du är intresserad av att utforska stadens historia eller kolla in den senaste restaurangen kommer du garanterat att ha en fantastisk tid i San Francisco.

5. Chicago

Chicago är en av USA:s folkrikaste städer, och det är också ett av de mest populära turistmålen. Staden är hemvist för en mängd ikoniska landmärken, bland annat Willis Tower och Millennium Park.

Chicago är också en utmärkt plats för att uppleva det bästa av amerikansk kultur. Staden är hemvist för en mängd olika etniska stadsdelar, som Chinatown och Wicker Park.

6. Houston

Houston är den folkrikaste staden i Texas och den fjärde folkrikaste staden i USA. Staden är hemvist för en mängd ikoniska landmärken, bland annat Space Center Houston och Johnson Space Center.

Houston är också en utmärkt plats för att uppleva det bästa av amerikansk kultur. Staden är hemvist för en mängd etniska stadsdelar, till exempel Chinatown och Montrose.

7. Seattle

Seattle är ett av de mest populära turistmålen i USA, och det är lätt att förstå varför. Staden är hemvist för några av USA:s mest ikoniska landmärken, bland annat Space Needle och Pike Place Market.

Seattle är också en utmärkt plats för att uppleva det bästa av den amerikanska kulturen. Staden är hemvist för en mängd olika etniska stadsdelar, såsom Chinatown och det internationella distriktet.

8. Portland

Portland är ett av de mest populära turistmålen i USA, och det är lätt att förstå varför. Staden är hemvist för en mängd ikoniska landmärken, bland annat Pioneer Courthouse Square och Portland Japanese Garden.

Portland är också en utmärkt plats för att uppleva det bästa av amerikansk kultur. Staden är hemvist för en mängd olika etniska stadsdelar, till exempel Chinatown och Nob Hill.

9. Orlando

Orlando är ett av de mest populära turistmålen i världen, och det är lätt att förstå varför. Staden är hemvist för en mängd världsberömda attraktioner, bland annat Walt Disney World och Universal Studios.

Orlando är också en utmärkt plats för att uppleva det bästa av Amerikansk kultur. I staden finns en mängd olika etniska stadsdelar, till exempel Celebration och Kissimmee.

10. Miami

Miami är ett av de mest populära turistmålen i USA, och det är lätt att förstå varför. Staden är hemvist för en mängd världsberömda attraktioner, bland annat South Beach och Miami Seaquarium.

Miami är också en utmärkt plats för att uppleva det bästa av den amerikanska kulturen. Staden är hemvist för en mängd olika etniska stadsdelar, till exempel Little Havana och Coral Gables.