Mellanöstern

Resa till Mellanöstern

Mellanöstern är ett magiskt resmål, bara några timmars flygresa från Sverige, men ändå så exotiskt och annorlunda med sitt varma, torra klimat och ökenlandskap. Här hittar du en blandning av traditionell arabisk kultur och snabbväxande städer.

Abu Dhabi

Abu Dhabi, huvudstaden i Förenade Arabemiraten, lockar besökare med intressanta sevärdheter, shopping i världsklass och kritvita sandstränder. Denna färgstarka stad blandar gammalt och nytt på ett mycket spännande sätt.

Dubai

Dubai

Dubai – världsmetropolen som överträffar dina förväntningar när det gäller exklusiv shopping, basarer, extraordinära upplevelser, magnifika byggnader och skyskrapor. Här hittar du ett nästan obegränsat utbud av restauranger.

Fujairah

Fujairah är ett av de sju emiraten som utgör Förenade Arabemiraten och ligger på östkusten. Det är en utmärkt plats att koppla av och njuta av solen, med vackra sandstränder och klarblått vatten. Det finns också några intressanta historiska platser att utforska.

Sharjah

Sharjah är en av de mest traditionella av emiratens städer och har en helt annan atmosfär än Dubai. Här hittar du många gamla byggnader, souker och moskéer samt moderna köpcentrum. Det finns också ett stort antal museer och konstgallerier.

Oman

Sultanatet Oman erbjuder ett brett utbud av upplevelser, från fantastiska landskap och berg till sandstränder, öken safari och traditionell arabisk kultur. Huvudstaden Muscat är en bra utgångspunkt för att utforska detta fascinerande land.

Qatar

Qatar är ett litet land med stora ambitioner och en snabbt växande ekonomi. Huvudstaden Doha är en modern metropol med intressanta sevärdheter som Museum of Islamic Art. Qatar är också känt för sina lyxhotell och resorts.

Bahrain

Öriket Bahrain ligger i Persiska viken och har en lång historia som går tillbaka till stenåldern. Huvudstaden Manama är en kosmopolitisk stad med många butiker, restauranger och kaféer. Bahrain är också välkänt för sin Grand Prix-bana för Formel 1.

Kuwait

Kuwait är ett litet land som ligger i det nordöstra hörnet av Arabiska halvön. Huvudstaden, Kuwait City, är en modern metropol med en skyskrapafylld skyline. Det finns också några intressanta historiska platser att utforska, som till exempel den stora moskén.

Mellanöstern är en fascinerande region med en rik kultur och historia. Från de livliga städerna Abu Dhabi och Dubai till de mer traditionella Sharjah och Muscat finns det något för alla i denna del av världen. Oavsett om du är intresserad av att utforska ökenlandskapen eller njuta av solen på någon av de många stränderna kommer Mellanöstern garanterat att överträffa dina förväntningar.