Främre Asien

Resa till Främre Asien

Mytiskt, äventyrligt… Indien är verkligen ett kulturellt äventyr, Bhutan är känt som det sista Shangri-La i Himalaya och Myanmar (Burma) är ett gyllene land som precis har öppnat sig!

Främre Asien är ett historiskt namn som härstammar från Europas Medelhavskulturer. Det hänvisar till den del av Orienten som ligger närmast dem. Detta område omfattar sydvästra Asien och nordöstra Afrika.

Området har inga tydliga avgränsningar, men termen avser vanligtvis ett område som sträcker sig från Kaukasus i norr, Turkiet i väster till Iran i öster (en del menar att det sträcker sig till floden Indus i nuvarande Pakistan). Området sträcker sig till Arabiska halvön i söder och omfattar ofta även Egypten.

En del kallar detta område för Mellanöstern, andra väljer att kalla det för Västasien. Benämningarna ”Främre Asien” och ”Främre Orienten” kommer från en tid då många betraktade Europa som världens centrum.

Det finns så mycket att utforska i Främre Asien, allt från från de lummiga landskapen i Kerala som ligger i södra Indien till Nepals snöklädda berg.

Är du redo för ett äventyr? Boka flyg och säkra din resa idag!

Vanliga frågor om Främre Asien

När ska man åka till Främre Asien?

Främre Asien är en region i västra delen av Asien. Den bästa tiden att besöka denna region är under våren och hösten. Det beror på att vädret är milt och att det är mindre folkmassor.

Hur tar man sig runt i Främre Asien?

Det bästa sättet att ta sig runt i Främre Asien är med bil. På så sätt kan du enkelt stanna till vid olika sevärdheter längs vägen. Om du reser med en grupp kan du också hyra en förare.

Hur tar man sig till Främre Asien?

Det finns olika sätt att ta sig till Främre Asien. Det vanligaste är att flyga till någon av de större flygplatserna. Du kan också kombinera en resa med buss eller tåg från Europa.