Fjärran Östern

Resa till Fjärran Östern

Fjärran Östern är en term som syftar på länderna i Östasien och Sydostasien, inklusive Kina, Japan, östra Ryssland, Koreahalvön och andra. Oceanien ingår inte i denna term, med undantag för västra Nya Guinea som är en del av Indonesien.

Här får du en underbar blandning av religioner, kulturer och folk. Tillbringa en helg i Peking, sola och bada i Thailand, utforska Borneos djupa djungler eller dyk med rockor och hajar i Filippinerna. Fjärran östern har verkligen allt att erbjuda!

Det finns många olika resmål i Fjärran Östern, och det kan vara svårt att veta vart man ska börja. Här är några av de bästa städerna att besöka:

  • Peking, Kina – Kinas huvudstad är en livlig metropol med en rik historia. Besök den förbjudna staden, gå längs den stora muren eller ta en rickshawtur genom hutongerna (traditionella gränder).
  • Shanghai, Kina – Shanghai är en kosmopolitisk stad med en blandning av öst och väst. Se Bund, besök Yu Garden och promenera längs Nanjing Road.
  • Tokyo, Japan – Tokyo är en modern stad med en lång historia. Besök det kejserliga palatset, se Fuji-berget eller shoppa i det världsberömda Ginza-distriktet.
  • Seoul, Sydkorea – Seoul är Sydkoreas huvudstad och har mycket att erbjuda besökare. Se palatsen i joseon-dynastin, shoppa på marknaderna eller ta en promenad i en av stadens många parker.
  • Bangkok, Thailand – Bangkok är Thailands huvudstad och ett populärt turistmål. Besök Grand Palace, Wat Pho (Temple of the Reclining Buddha) eller ta en tur med longtailbåt genom kanalerna.
  • Hanoi, Vietnam – Hanoi är Vietnams huvudstad och en utmärkt plats att börja utforska landet på. Se Ho Chi Minhs mausoleum, besök de gamla kvarteren eller ta en kryssning på Halongbukten.

Detta är bara några av de fantastiska platser som du kan besöka i Fjärran Östern. Så vad väntar du på? Börja planera din resa och boka flyg redan i dag!