Europa

Resa till Europa

Detta fantastiska Europa har allt – storstäder som Barcelona med sin kultur och fotboll. Milano med sin shopping och Paris med sina klubbbarer och gourmetmat. Medelhavets böljande blå vatten och Spaniens härliga stränder och Greklands alla öar!

Du behöver inte resa till andra sidan jorden för att uppleva den perfekta resan. Runt om i Europa hittar du allt du kan tänka dig. Spännande kulturer, kilometerlånga stränder, storstäder, skidåkning, paradisöar och fantastiska landskap.

Det finns verkligen något för alla i Europa. Du kan vandra i de böljande gröna hillsidorna i Toscana, shoppa loss bland miljonstadens skyltfönster i London eller åka skidor i de europeiska alperna. Du kan ligga på stranden och slappa, eller upptäcka nya städer och kulturer.

Det finns inga gränser för vad du kan göra i Europa! Oavsett om du vill ha en aktiv resa eller en avkopplande stund, Europa har allt.

Så vad väntar du på? Börja planera din resa till Europa idag!

Topplista på resor i Europa

1. Barcelona, Spanien

Barcelona är en stad som är rik på kultur och historia. Fotbollsklubbarna FC Barcelona och RCD Espanyol är båda baserade i staden och lockar ett stort antal fans från hela världen. Staden är också hemvist för några av världens mest kända arkitektoniska verk, bland annat Antoni Gaudis verk. Hans unika stil kan ses i byggnader som katedralen Sagrada Familia och Park Guell.

Barcelona är ett populärt turistmål med sina stränder, sitt nattliv och sin shopping. Stadens gotiska kvarter är en labyrint av smala gator och gränder med anor från medeltiden.

2. Rom, Italien

Den eviga staden Rom är ett av de mest populära turistmålen i Europa. Här finns några av världens mest kända historiska platser, som Colosseum, Pantheon och Vatikanmuseerna.

Rom är en stad genomsyrad av historia och kultur. Om du vill lära dig mer om romarriket kan du besöka Colosseum, där gladiatorer brukade slåss. Vatikanmuseerna är också ett måste eftersom de innehåller några av världens mest kända konstverk, bland annat Sixtinska kapellet.

3. Paris, Frankrike

Paris är känt som Kärlekens stad och är ett av de mest populära turistmålen i Europa. Det är hem till berömda sevärdheter som Eiffeltornet, Louvren och Notre Dame-katedralen.

Paris är en vacker stad med mycket att se och göra. Om du gillar konst ska du besöka Louvren-museet, som rymmer några av världens mest kända målningar, till exempel Mona Lisa. Om du vill se Paris från ovan kan du ta en tur upp i Eiffeltornet. Och om du är intresserad av historia får du inte missa katedralen Notre Dame, en av de mest ikoniska byggnaderna i Paris.

4. Madrid, Spanien

Madrid är Spaniens huvudstad och ett av de mest populära turistmålen i Europa. Här finns många historiska sevärdheter, till exempel det kungliga palatset och Pradomuseet.

Madrid är en livlig stad med mycket att se och göra. Om du är intresserad av konst ska du besöka Pradomuseet, som rymmer några av världens finaste målningar. Om du vill få en smak av spansk kultur kan du ta en promenad genom Kungliga palatset eller se en flamencoföreställning.

5. Amsterdam, Nederländerna

Amsterdam är Nederländernas huvudstad och ett av de mest populära turistmålen i Europa. Staden är känd för sina kanaler, museer och sin arkitektur.

Amsterdam är en vacker stad med mycket att se och göra. Om du är intresserad av konst kan du besöka Rijksmuseum, som rymmer några av världens mest kända målningar, till exempel Rembrandt ”Nattvakten”. Om du vill se Amsterdam från ovan kan du ta en tur upp i Keukenhofs klocktorn. Och om du är intresserad av historia får du inte missa Anne Franks hus, där Anne Frank och hennes familj gömde sig från nazisterna under andra världskriget.

6. Wien, Österrike

Wien är Österrikes huvudstad och ett av de mest populära turistmålen i Europa. Här finns många historiska sevärdheter, som Hofburgpalatset och Belvederepalatset.

Wien är en vacker stad med mycket att se och göra. Om du är intresserad av konst kan du besöka Kunsthistorisches Museum, som rymmer några av världens finaste målningar. För en smak av österrikisk kultur ta en promenad genom Hofburgpalatset eller se en föreställning på Wien-operan.

7. Istanbul, Turkiet

Istanbul är Turkiets största stad och ett av de mest populära turistmålen i Europa. Här finns många historiska sevärdheter, till exempel Blå moskén och Hagia Sofia.

Istanbul är en vacker stad med mycket att se och göra. Om du är intresserad av konst kan du besöka Topkapipalatsmuseet, som rymmer några av världens finaste ottomanska konstverk. Om du vill få en smak av turkisk kultur kan du ta en promenad i Grand Bazaar eller se en föreställning med traditionell turkisk musik.

8. Prag, Tjeckien

Prag är Tjeckiens huvudstad och en av de mest kända städerna i Tjeckien . Här finns många historiska sevärdheter, som Karlsbron och Pragborgen.

Prag är en vacker stad med mycket att se och göra. Om du vill få en smak av den tjeckiska kulturen kan du ta en promenad på torget i Gamla stan eller besöka Pragborgen. Om du vill ha en hisnande utsikt över staden kan du ta en tur upp i Petrin-tornet. Och om du är intresserad av historia får du inte missa de judiska kvarteren, som är fulla av historiska synagogor och kyrkogårdar.

9. London, England

London är Englands huvudstad och ett av de mest populära turistmålen i Europa. Här finns många berömda sevärdheter som Big Ben, Buckingham Palace och Tower of London.

London är en enorm stad med mycket att se och göra. Om du är intresserad av konst kan du besöka British Museum, som rymmer några av världens mest kända artefakter, till exempel Rosettastenen. Om du vill se London från ovan kan du ta en tur uppför Shard. Och om du är intresserad av historia får du inte missa Tower of London, där du kan lära dig mer om stadens hemska förflutna.

10. Edinburgh, Skottland

Edinburgh är Skottlands huvudstad och ett av de mest populära turistmålen i Europa. Här finns många historiska sevärdheter, som Edinburgh Castle och Royal Mile.

Edinburgh är en vacker stad med mycket att se och göra. Om du är intresserad av konst kan du besöka National Museum of Scotland, som rymmer några av världens finaste skotska konstverk. Om du vill ha en smak av skotsk kultur kan du ta en promenad längs Royal Mile eller se en föreställning på Edinburgh Festival Theatre.

11. Berlin, Tyskland

Berlin är Tysklands huvudstad och ett av de mest populära turistmålen i Europa. Här finns många historiska sevärdheter, till exempel Brandenburger Tor och Reichstag.

Berlin är en vacker stad med mycket att se och göra. Om du är intresserad av konst kan du besöka Berlins statsopera eller Berlins filharmoniska orkester. Om du vill få en smak av tysk kultur kan du ta en promenad genom gågatan i stadens centrum eller besöka något av de många museerna och gallerierna. Och om du är intresserad av historia får du inte missa Checkpoint Charlie, där du kan lära dig mer om det kalla kriget.

Vill du lära dig mer resor? Besök då resandefot.se för restips.