Costa Rica

Costa Rica

Besök den ”rika kusten” Costa Rica i Centralamerika. Här får du uppleva en vacker natur och ett fantastiskt djurliv som varierar från kritvita stränder, till en djungel fylld med exotiska djur och insekter. För dig som gillar att surfa eller kanske bara ligga på stranden och slappna av, då är Costa Rica det perfekta stället för dig! Här kan du bo på lyxiga hotell nära de långa vita stränderna, eller om du hellre bor i djungeln så kan du även göra det. Unna dig maximal njutning och boka din resa till Costa Rica!

Monteverde Nationalpark

Sengångare, kinkaju och tukaner är några av djuren du kan ha sett tidigare, på exempelvis tv eller i böcker. Nu har du chansen att se dessa djur med dina egna ögon i en av världens fåtal, men storslagna molnskogar. Monteverde Nationalpark har ett endemiskt ekosystem, det betyder att den biologiska mångfalden i Monteverde inte går att hitta någon annanstans i hela världen.

Arenal Volcano Nationalpark

Den mest igenkända vulkanen i Costa Rica är Arenal Vulkanen, som ligger i norra Costa Rica i en nationalpark som är uppkallad efter sig själv, Arenal Volcano Nationalpark. När man ser på Arenal, kan man känna sig frestad att utforska vulkanen lite närmare, men då Arenal tidigare var en av dem mest aktiva vulkanerna i världen, så får man stå lite längre ifrån. Detta ska dock inte stoppa dig från att utforska den runtomliggande naturen, där det finns bland annat värmekällor, tunnlar under jorden och vattenfall.

Känner du att du behöver en liten paus från allt äventyrande, så finns La Fortuna, en liten stad som ligger i Arenal vulkanens skugga. Här kan du spendera några dagar eller bara vila kort innan du fortsätter med dina äventyr. La Fortuna har ett vattenfall nära, vars namn beskriver äventyret väldigt bra, La Fortuna Waterfall – lyckans vattenfall. La Fortuna Waterfall faller 61 meter ner i en smaragdgrön naturlig pool, där man kan bada, ta bilder m.m.

Guanacaste
Låter kajakpaddling, fiske, dykning, snorkling eller paddle-boarding som något för dig? Då ser Guanacaste ut som ett ställe du borde besöka. Med sina otroligt vackra stränder erbjuder Guanacaste ett perfekt uppehåll från den djupa djungeln och storstaden. Ett tillfälle där du kan andas ut och känna sanden mellan tårna på samma gång som du blickar ut mot det klarblå vattnet. Guanacaste – lite närmare paradiset.

Fyll i formuläret så skickar vi prisförslag på din resa

Kontaktperson (*)

Avresedatum (*)

Hemresedatum (*)

Önskad avreseort (*)

Din epost (*)

Hur hittade ni oss? (*)

Övriga önskemål

soligtFyll i din e-postadress så kommer vi skicka dig svårslagna rabatter och erbjudanden…