Grekland

Hitta billiga flygbiljetter till Grekland

Grekland, ett land med tusentals öar, azurblått hav och en civilisation som sträcker sig tillbaka tusentals år, ligger i sydöstra Europa, på gränsen till Asien och Afrika. Med kuster som gränsar till Egeiska havet, Joniska havet och Medelhavet, är Grekland en symbol för den antika världen men också för tidlösa traditioner, gastronomi och naturskönhet.

Huvudstaden Aten, där Parthenon tronar majestätiskt över staden, är ett levande vittnesbörd om landets rika historia. Men Grekland är inte bara forntida monument; öarna som Kreta, Santorini och Mykonos är kända världen över för sina pittoreska landskap, underbara stränder och levande kulturer.

Grekland är en parlamentarisk republik med en historia av politiska triumfer och prövningar. Genom tiderna har grekerna bidragit till konst, vetenskap, filosofi och demokrati, legat till grund för den västerländska civilisationens framsteg.

Det grekiska köket är lika legendariskt som landets historia. Med rätter som moussaka, tzatziki och färsk fisk och skaldjur, kombinerat med världskända olivoljor och viner, är den grekiska maten en hyllning till det medelhavska arvet.

Trots ekonomiska prövningar under början av 2000-talet har Grekland börjat återhämta sig, med turismen som en av dess största inkomstkällor. Landets naturskönhet, kombinerat med dess rika historia, gör det till en magnet för besökare från hela världen.

Greklands kulturella bidrag kan ses i dess litteratur, musik, dans och konst. Från de antika tragedierna till modern litteratur, från bouzouki-klanger till rembetiko, har Grekland alltid haft en pulserande kulturell scen.

Greklands landskap är lika varierat som dess kulturarv. Från de bergiga terrängerna i norr, som Meteora med sina klippklättrade kloster, till de mjuka sandstränderna på öarna, erbjuder Grekland en mängd upplevelser för varje typ av resenär.

Grekland är mer än bara ett semesterresmål; det är en känslomässig upplevelse. Genom sitt varma folk, sina eviga traditioner och sin obestridliga skönhet, förblir Grekland ett land där historien levandegörs, och där varje solnedgång berättar en ny saga från antikens tidevarv.

Läs gärna även vår guide för specifika resmål i Grekland: